Europol na izviren način z nogometno igrico nad nevarne zločince

V nogometno mrzlico se je z zanimivo igro vključil tudi Europol. Na svoji spletni strani so namreč pripravili igrico po vzoru zbiranja sličic nogometašev, le da se zbirajo slike članov “ekipe”, za katero ni prav nič častno igrati. Zbirajo se namreč slike 25-ih mednarodno iskanih, najnevarnejših zločincev.

Igra Europe’s Most Wanted je potekala v zadnjih dneh svetovnega prvenstva, zaključi pa se z današnjim dnem. Sodeluje lahko vsakdo, “zbiranje sličic” pa poteka virtualno – Europol je na družabnih omrežjih objavil kode, ki jih mora zbiratelj vnesti v za to pripravljeno polje na Europolovi spletni strani. Vsaka izmed devetih kod razkrije nekaj sličic. Na njih so člani kriminalnih združb, morilci, preprodajalci drog in orožja ter drugi storilci težjih kaznivih dejanj, ki jih išče policija v 23-ih državah. Tekmovalci, ki bodo zbrali vse sličice, bodo sodelovali v nagradnem žrebanju in bodo lahko prejeli praktične nagrade.

Namen igre je na zabaven in posrečen način razširiti informacije o iskanih nevarnih zločincih ter z njihovimi obrazi in imeni seznaniti čimveč ljudi. Dodajmo še zanimivost: med sličicami se najde tudi slovenski državljan Shqipron Hoxha iz Izole, ki ga iščejo zaradi več mednarodno pregonljivih dejanj, med drugim tudi zaradi ugrabitve.

%d bloggers like this: