FOTO: Cisterna trčila v kolono in zagorela, voznik umrl

Ob 7.35 danes zjutraj se je na avtocesti (od Gabrka proti Danam, približno 200 m pred cestninsko postajo Dane) zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri tovorna vozila, tri so zagorela.

Dosedanji rezultati preiskave kažejo, da je domnevni vzrok nesreče neprilagojena hitrost glede na okoliščine (gostota prometa). Zadnji tovornjak je trčil v pred seboj seboj stoječo kolono tovornih vozil, ki je bila pred cestninsko postajo. Po prvih ugotovitvah naj bi se voznik cisterne zaletel v zadnji del tovornjaka, naloženega z žagovino, ta pa v prazen tovornjak pred sabo, ki se je zaletel še v četrti tovornjak pred seboj.

Požar je gasilo 34 gasilcev, nafta pa je stekla dvesto metrov navzdol po cesti, kjer je še enkrat zagorelo. Preiskava še ni zaključena.

Preiskovalna sodnica je odredila izredni tehnični pregled vozila in sodno obdukcijo za 38-letnega državljana Hrvaške, ki je v nesreči umrl.

Avtocesta je bila ob 12.33 odprta od Sežane proti Gabrku, v naprotno smer (proti Sežani) pa je še vedno zaprta zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče.

FOTO: Goran Savić in PU Koper

%d bloggers like this: