FOTO: Zagorelo v nakupovalnem centru v Ljubljani

Včeraj, 12. februarja 2018, so se ljubljanski gasilci in policisti spopadli s kar dvema požaroma v istem nakupovalnem centru v Šiški.

Okoli 17. 30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v garaži nakupovalnega centra ob Cesti Ljubljanskih brigad v Ljubljani.

Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili  in policisti, ki so sam kraj zavarovali in zaradi dima poskrbeli za evakuacijo oseb iz garaž in dela nakupovalnega centra.

Po prvih zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je zagorelo  osebno vozilo Opel Astra, ki je bilo parkirano v garaži v II. etaži. Zaradi požara, ki je zajel omenjeno vozilo  so bili zadimljeni prostori garaž in manjši del samega nakupovalnega centra.

Gasilci so prezračili prostore garaže in nakupovalnega centra, med intervencijo pa se je poškodoval gasilec, ki je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom (glede na znane podatke ne gre za hujše poškodbe). Drugih poškodovanih po nam razpoložljivih podatkih ni. Prav tako v garaži ni bilo poškodovanih drugih vozil.

Policisti so preko noči kraj zavarovali, danes tekom dopoldneva pa je bil opravljen tudi ogled kraja. Kriminalisti in policisti PU Ljubljana so ugotovili, da je vozilo Opel Astra v garaži nakupovalnega centra zagorelo zaradi tehnične okvare v predelu motorja. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, na vozilu je nastalo za okoli 1000 evrov škode.

 

Danes okoli 4.30 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni tudi, da je na parkirišču že omenjenega nakupovalnega centra zagorelo plužno vozilo.

Vozilo so gasilci pogasili in kraj zavarovali, kriminalisti pa so ogled vozila prav tako opravili tekom dneva. Policisti in kriminalisti niso mogli ugotoviti, kaj je točen vzrok požara, najverjetneje pa je prišlo do kratkega stika, zaradi česar je vozilo (traktor) zgorelo. Nastalo je za okoli 20.000 evrov škode (zgorelo vozilo).

Glede na do sedaj zbrana obvestila ne kaže, da bi šlo povezana dogodka.

 

FOTO: Vir Facebook in bralci

 

%d bloggers like this: