Voda na avtocesti povzročila smrt dekleta

Policisti PU Maribor in gasilci Gasilske brigade Maribor so ponoči posredovali pri prometni nesreči na avtocesti, v kateri je mlada ženska izgubila življenje.
Dne 5. 5. 2018 ob 2.10 uri je voznik začetnik doma iz okolice Slovenske Bistrice vozil osebni avtomobil mariborskega reg. območja, po avtocesti št. A1 iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica. Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških reg. številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu. Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo. Istočasno je za tovornim vozilom vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zato, da bi se zaradi nenadnega zaviranja voznika tovornega vozila izognil trčenju, zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.

Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe, njegova sopotnica, doma iz okolice Slovenjskih Konjic, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

Avtocesta je bila zaprta več kot tri ure.

%d bloggers like this: