Pravno obvestilo

Spletno mesto crnakronika.si je informativni spletni portal, na katerem objavljamo sveže novice s področja črne kronike. Namen portala je bralce obvestiti o aktualnih dogodkih s področja črne kronike v Sloveniji. Informacije pridobivamo iz spletnih strani Zavoda za zaščito in reševanje (SPIN), Facebook strani gasilskih društev, naših bralcev in drugih virov, ki so navedeni ob članku.
Fotografije na strani so avtorske, razen če je drugače navedeno. Simbolične fotografije so objavljene iz spletne strani freeimages.com.
Na portalu so avtorski članki, fotografije in videoposnetki, razen če ni drugače navedeno. Vsako kopiranje brez vednosti avtorjev je prepovedano. Prispevki na portalu so napisani s strani lastnikov portala, razen, če ni drugače navedeno (VIR).

Spletni portal je v lasti fizične osebe (več o lastniku si preberite TUKAJ) in zato ni vpisana v Razvid medijev.

V uredništvu Črne kronike si bomo prizadevali, da bodo vse vsebine in podatki točni in ažurni, v kolikor se zgodi, da so posredovani podatki na strani napačni, za posledice ne odgovarjamo. Če so bili posredovani napačni podatki, bomo le-te popravili in dodali pravilne. Na portalu vsebina ni lektorirana, zato lahko pride do slovničnih napak, zaradi katerih se opravičujemo.

Politika zasebnosti

Spletni portal crnakronika.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik lahko za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev portala, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s portalom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe statistike in pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Uporaba piškotkov na spletni strani

Pravna podlaga

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah. Odločbe novega zakona veljajo za vse spletne strani, ki za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije. Uveljavljati se pričnejo z dnem 15.6.2013.
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, ki se prenesjo na računalnik uporabnika ob obisku spletne strani.
Običajno se uporabljajo za delovanje bistvenih elementov spletne strani in izboljšanje uporabnikove izkušnje.
Piškotki so lahko shranjeni le za čas trajanja ene seje ali pa dlje.
Ob vsakem nadaljnem obisku spletne strani lahko le ta ponovno pridobi informacije iz že shranjnenga piškotka na uporabnikovem računalniku in ga tako identificira, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do računalnika.

Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran.

– Google analytics (sledi obiskanosti strani) – google.com
Piškotki se na vašem računalniku shranijo do 30 dni.