Izjemno brutalni roparji na Celjskem z orožjem ustrahovali in pretepali tudi otroke

Policisti so stopili na prste skupini roparjev, ki je od lanske jeseni ustrahovala prebivalce na Celjskem. Odgovorni so za najmanj 4 izjemno nasilne oborožene rope. Podrobnosti so danes predstavili na novinarski konferenci na PU Celje.

Prvi rop se je zgodil v Celju novembra lani. Storilci so odnesli zlatnino in gotovino v vrednosti več kot 28.000 evrov. Pri tem so z orožjem grozili otroku, da je razkril mesto, kjer je družina hranila dragocenosti.

Drugi rop se je zgodil januarja letos prav tako v  Celju. Odnesli so gotovino v višini 1500 evrov.

Tretji rop se je zgodil še istega meseca, toda v Velenju. Odnesli so za 10.000 evrov zlatnine.

Četrti rop pa se je zgodil v začetku februarja v Veliki Pirešici v občini Žalec. Storilci so ukradli za več kot 50.000 evrov zlatnine in gotovine. Med ropom zadrževali vso družino, tudi tri otroke, stare od enega do 12 let, jim grozili in jih pretepali. Streljali so v hiši in pred njo, tudi na psa, ki so ga pri tem poškodovali.

“Vsem ropom je bilo skupno, da so bili storjeni na izredno brutalen in nasilen način,” je dejal Turk. Storilci, zamaskirani in oboroženi s strelnim orožjem, so vsakič v večernem času pod pretvezo presenetili stanovalce in vstopili v hišo. Oškodovance so zvezali in jih pretepali, dokler niso dobili informacij o tem, kje hranijo dragocenosti. Te so potem ukradli in pobegnili.

 

Policisti so s preiskavo ugotovili, da so rope izvrševali trije moški in mladoletno dekle, vsi državljani Republike Slovenije. V petek dopoldne so jim odvzeli prostost.

27-letnika z območja Velenja, 25-letnika iz Ljubljane ter 27-letnika in 17-letnico z območja Ljubljane, ki sta začasno bivala v Portorožu, so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njih odredil pridržanje.

Danes dopoldne so policisti odvzeli prostost še trem osebam, ki jih povezujejo z izvršitvijo omenjenih kaznivih dejanj. Gre za 18-letnega moškega z območja Ljubljane, 28-letnika z območja Ljubljane in 20-letnega srbskega državljana.

Kriminalisti so pri zbiranju informacij zoper nekatere osumljence uporabili tudi prekrite preiskovalne ukrepe in opravili hišne preiskave, med katerimi so našli nekaj tisoč evrov, pa tudi orožje, ki je bilo uporabljeno pri kaznivih dejanjih.

%d bloggers like this: